Iværksætterhus på vej efter den næste succes

Tanken 16 i Odense har allerede sagt farvel til den første håndfuld startups, som er vokset ud at huset. Nu leder folkene bag huset med den erfarne investor Torben Frigaard Rasmussen i spidsen efter nye guldkorn.

Og det er ikke bare svært for folkene bag Tanken 16, der har til huse i en tidligere Nordeafilial på Dalumvej 16 i Odense, at få de voksende startups som Servicepos ud i takt med, at de vokser sig store.
Driftige iværksættere i byen har luftet lunten og hørt historien om "pengetanken, tænketanken eller succes-tanken" på Dalumvej. Så der er næsten opstået kø for at komme ind til et af de ledige skriveborde i huset, fortæller de samstemmende.

Efter halvandet år er de i fuld gang med at finde de næste succesfulde iværksættere til huset, som allerede har fostret en håndfuld, hvor Servicepos er en af dem. Firmaerne Unicontrol og Robot At Work er andre navne.

- På de 18 måneder, der er gået, er fire-fem stykker af dem, vi begyndte med, rykket videre. Vi har nogle prospects klar, som gerne vil flytte ind, men det skal også være de rigtige, vi får ind, siger Torben Frigaard.

De nye beboere kommer igennem forskellige forløb, fortæller Susan Nørgård, en af partnere i Tanken 16.

- Vi har taget vores egen medicin, for noget af det, vi beder iværksætterne om, er at blive skarpere på, hvad de vil, hvad deres produkt er, og hvordan de vil komme videre på deres rejse, siger hun.

Det kan de øve gennem coaching over kaffen i kantinen eller et glas hvidvin på den terrasse, som Frigaard og Co. har opført på taget (byens bedste, som de kalder den). Eller mere struktureret i et af de forløb, som Susan Nørgård har fået sat ord og struktur på.

- Vi arbejder med syv søjler, som på et år guider deltagerne igennem en række forløb, hvor de får styr på deres produkter, strategien, marketing, salgskanaler, kapital osv., forklarer hun.

Kilde / læs hele artiklen her: Fyens Stiftstidende, Business-Fyn, 25.dec 2020